• header logo

Kóstolja meg Nálunk, ha ízlett és kedvet kapott, készítse el otthonában! Idézze fel azokat az étterembe töltött pillanatokat sütés főzés közben! Íme néhány recept az olasz ízvilág szerelmeseinek! Jó étvàgyat...:)

Bruschetta pomodoro
Hozzávalók:
  • 6-8 szelet Kenyér (ciabatta, pizzakenyér)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 ek extra szűz olíva olaj
  • 1 csipet só
  • 2-3 csipet frissen őrölt bors 
  • 30 dkg paradicsom
  • 10 levél friss bazsalikom
Elkészítés:
 
Vágjuk kockákra a paradicsomot, vágjuk apróra a bazsalikomot és pucoljuk meg a fokhagymát, majd törjük össze. Az összetevőket tegyük extra szűz olíva olajba és keverjük jól össze, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kenyérszeletek mindkét oldalát pirítsuk meg vagy rendelj Tőlünk pizzakenyeret. Az előzőleg elkészített paradicsomos szószt a pirított kenyérszeletekre vagy pizzakenyérre halmozzuk rá és fogyasszuk frissen.
bruschetta pomodoro
   
Minestrone leves
Hozzávalók:
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • 2-3 ek extra szűz olíva olaj
  • 50 dkg burgonya
  • 30 dkg hagyma
  • 60-70 dkg kelkáposzta
  • 15-20 dkg zöldborsó
  • 15-20 dkg zöldbab
  • 15-20 dkg bab 
  • 10 dkg parmezán sajt 
  • 3-4 db répa
  • 2-3 db cukkini
  • 2-3 db paradicsom
  • 1 csipet só
  • 2 szál zeller
Elkészítés:
 
Mossuk meg és daraboljuk fel a zöldségeket. Egy nagyobb leveses edénybe tegyük a hagymát, a répát, a zellerszárat és a krumplit, a kelkáposztát, a cukkinit, a zöldbabot mindössze két ujjnyi vízzel felöntve. Lassú tűzön főzzük, majd az elpárolgott vizet illetve a szükséges vizet hogy ellepje és, hogy leveses legyen, lassanként pótoljuk. Ezután tegyük hozzá a babot is. Lassú tűznél kb. másfél óráig főzzük. Amikor kész, apró tésztát (mini conchiglie, conchiglie rigati) tehetünk bele, illetve pici vörös bort locsolhatunk  rá -ahogy a Papi szerette- de reszelt parmezánnal is tálalhatjuk.
minestrone
   
Penne arrabiata
Hozzávalók:
  • 40 dkg penne rigate tészta
  • 50 dkg hàmozott paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • 2 ek extra szűz olíva olaj
  • 1 csipet só
  • 1 ek peperoncino paprika
Elkészítés:
 
Egy serpenyőben pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát, tegyük hozzá a peperoncino paprikát, az apróra vàgott petrezselyemzöldet és végül a màr leturmixolt hàmozott paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk meg és kb. 5-7 percig néha kavargatva főzzük. A közben „fog keményre” megfőzött tésztát szűrjük le és tegyük bele a szószos serpenyőbe, majd süssük össze. Szórjunk rá parmezànforgàcsot és azonnal tálaljuk.
penne
   
Saltimbocca alla Romana
Hozzávalók:
  • 8 szelet sertésszűz
  • 8 szelet pármai sonka
  • 8-10 levél zsálya
  • 3-4 csipet só
  • 3-4 csipet őröltbors 
  • 1 pohár száraz fehérbor

Elkészítés:

Lisztezzük be a hússzeleteket, majd tekerjük be a sonkával, ill. tegyünk rá zsályalevelet, amit fogpiszkálóval rögzíthetünk. Süssük pirosra vajban. Amikor megsült, akkor vegyük ki a húsokat és a sütőlébe tegyük bele a bort, egy kicsit főzzük össze, majd öntsük a húsokra. Tàlalhatjuk jàzminrizzsel vagy rozmaringos kemencés burgonyàval.

romane
   
Tiramisu della Casa
Hozzávalók:
  • 50 dkg mascarpone
  • 15 dkg savioardi (babapiskóta)
  • 4 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 2 pohár lefőzött erős kávé
  • 5 dkg holland kakaópor (szóráshoz)
  • 7 dl ken presto tejszín

Elkészítés:

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, adjuk hozzá a mascarponét és jól keverve eldolgozzuk a krémet. Kemény habbá verjük a tejszínt, majd óvatosan hozzákeverjük a mascarpónés krémhez. Nem szabad gyorsan kavarni, mert a krém összeesik. A babapiskótát áztassuk az előzően lefőzött erős kávéba és egy üvegtál aljára szorosan egymás mellé helyezzük. A kávés piskótára rákenjük a mascarpone krémet és a következő sorban megint kávéba áztatott babapiskótát teszünk. Az utolsó réteg a mascarpone krém legyen. Az egész tetejét megszórjuk holland kakaóporral majd a hűtőbe tesszük. Kb. egy óra múlva hidegen tálaljuk.

tiramisu

(A képek csak illusztrációk)

Reviw on bokmaker Number 1 in uk http://w.artbetting.net/ William Hill
Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes http://l.artbetting.net/ full information

Étterem, asztalfoglalás:
(23) 440-538 (30) 5440-538

HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS:
(30) 667 - 4967

Cím:
2040 Budaörs, Budapesti út 108.

Nyitvatartás minden nap:
11:00 - 23:00

Térkép

terkep